Ferdie Heijmans als trainer aan de slag bij VOS


vrijdag 5 juli 2019
Voetbalvereniging vvVOS heeft Ferdie Heijmans aangetrokken als trainer voor het seizoen 2019/2020. Samen met Twan Hol zal hij trachten de verdiende maar misgelopen promotie naar de vierde klasse alsnog te bewerkstelligen. “Maar dat is absuluut geen hoofddoel”, benadrukt Heijmans. “Plezier in het spelletje en onderlinge vriendschap hebben ook een hele hoge prioriteit.”

Ferdi Heijmans is 51 jaar, gehuwd en heeft een dochter van 19. Hij is in elk geval een volhouder want hij is al 34 jaar werkzaam bij metaalgieterij Giessen in Tegelen. In het verleden voetbalde hij, onder meer, voor Tiglieja en Steyl’67 en was drie seizoenen als trainer werkzaam bij TSC’04 waar hij met Grad Xhofleer samenwerkte. Heijmans: “Echt een coach waar ik veel van heb geleerd. Zowel van zijn trainingen als zijn tactische besprekingen.” Heijmans heeft intussen VOS leren kennen als een warme club waar met name onderlinge vriendschap hoog in het wapperende vaandel staat. “De inmiddels overleden Heini Schreurs heb ik nog als trainer meegemaakt en twee ooms van mij hebben er gevoetbald. En ik ken uit het verleden jongens als Coen Souren en Danny Alberts goed”, herinnert hij zich.

Prijzen
Heijmans tekende een contract voor onbepaalde tijd bij VOS, een bewuste keuze van beide partijen. “We zien wel of het klikt. Er zijn in elk geval geen doelen gesteld maar realistisch gezien moeten we gezien de kwaliteiten van de huidige selectie die nagenoeg ongewijzigd zal blijven, voor de prijzen kunnen gaan. Een kampioenschap of promotie via de nacompetitie is met dit materiaal zeker haalbaar. Maar nogmaals, het is geen ‘must’, plezier en onderlinge vriendschap genieten ook hoge prioriteit.” De komst van Heijmans naar VOS is ook een weerzien met ‘collega-coach’ Twan Hol waarmee hij bij Spcl. Irene het eerste elftal trainde.