Krappe maar verdiende winst voor VOS

maandag 22 oktober 2018
VOS heeft gisteren op eigen veld een krappe maar verdiende zege geboekt op Sporting ST. Na een 1-1 ruststand stond er na negentig minuten 3-2 op het scorebord. In het eerste part namen de Venlonaren een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Coen Souren maar nog voor de thee kwam de tegenstander op gelijke hoogte. Na de pauze was het Danny Alberts die met twee goals voor de 3-1 tekende. Sporting kwam nog wel tot 3-2 terug maar daar bleef het bij.

In de eerste helft verzuimde VOS de opponent definitief van zich af te schudden. De manschappen van John Buksak kregen enkele opgelegde kansen maar alleen Coen Souren kwam na een minuut of tien tot scoren: 1-0. Daarna bleef VOS de bovenliggende partij maar wist de score niet verder uit te breiden. Sterker nog, Sporting kwam vijf minuten voor rust op gelijke hoogte door een doelpunt van Jur Janssen. “Volkomen tegen de verhouding in”, vertelt Buksak. “Tot die tijd was Sporting nog niet in de buurt van onze goal geweest. Na een half uur verloren we de concentratie, liepen we uit de organisatie en sloop er gemakzucht in de ploeg. In de tweede helft heb ik daarom ook twee nieuwe spelers ingebracht.”

Lanterfanten
Die maatregel rendeerde want VOS speelde weer fris van de lever hetgeen resulteerde in twee treffers van Danny Alberts: 3-1. “En vervolgens gebeurde het weer”, stelt Buksak. “Weer liepen we maar wat te lanterfanten en hadden we eigenlijk naar 5, 6-1 moeten uitlopen. In plaats daarvan kwam Sporting vijf minuten voor tijd op 3-2 en voor hetzelfde geld laat je in zo’n wedstrijd twee punten liggen. Gelukkig gebeurde dat niet. 3-2, wel de punten maar slechte uitslag.” Zondag neemt VOS het op tegen Leunen, een week later staat de derby in eigen huis tegen VCH op het programma.